Wimper Perm Stap voor Stap. Wat houdt de wimperlift in?

Een wimper perm moet je wimpers een mooie krul geven. Je kunt het doen op korte of lange wimpers. Zonder twijfel is het effect spectaculairder op lange wimpers. Wat is de stapsgewijze procedure en wat zijn de resultaten die je kunt verwachten? Zijn er contra-indicaties of bijwerkingen? Wat zijn de kosten van de wimperlift?

Wimper perm – stap-voor-stap procedure

Stap 1. Voor bezoek aan een schoonheidssalon

Doe de contactlenzen thuis al uit, omdat een dergelijke combinatie oogirritaties en een branderig gevoel veroorzaakt. Verwijder vervolgens alle make-up producten.

Stap 2. Voorbereiding

Een schoonheidsspecialiste prepareert de wimpers door ze in te vetten met zout- of ricinusolie en ze te kammen met een speciaal borsteltje. Vervolgens is het tijd om de juiste krultang te kiezen. Ze hebben verschillende maten:

  • S – geschikt voor korte wimpers,
  • M – gebruikt voor middellange wimpers,
  • L – ontworpen voor lange wimpers.

Stap 3. Bevestigen

De technicus doorweekt vervolgens de wimpers in een speciale oplossing en doet ze op de wimpers – door het aan te passen aan de vorm van je oogleden.

Stap 4. Het aanbrengen van een lotion

Tijd voor twee soorten lotions:

  • In het begin een lotion die de structuur van de wimpers verandert en de nagelriemen opent. Dit werkt ongeveer 10 minuten in.
  • Vervolgens doet de schoonheidsspecialiste een lotion op die de wimperblaasjes sluit en de nieuwe, gekrulde structuur vastzet. Dit fixeermiddel moet ook 10 minuten op de wimpers blijven zitten.

Het houten staafje wordt na elk gebruik schoongemaakt. Hierdoor komen er geen ongewenste stoffen in je ogen.

Stap 5. Het staafje verwijderen

De laatste fase van de wimperlift bestaat uit het verwijderen van de staaf door de huid van de oogleden voorzichtig te trekken en het staafje terug te vouwen.

De hele procedure duurt ongeveer een uur en is meestal pijnloos.

Wimper perm – effecten

De resultaten van de wimpers blijven ongeveer 6-8 weken. Door de wimpers donker te maken wordt het effect versterkt.

Wimper perm – contra-indicaties & negatieve effecten

De wimper perm mag niet worden gedaan als je je contactlenzen nog in hebt. Andere contra-indicaties zijn onder andere recente oogoperaties, stilstand, ontstekingen en allergische reacties.

Wimper perm – bijwerkingen

Helaas is een wimper permanent afhankelijk van de staat van je wimpers. Ze kunnen droger en brozer worden, maar ook in verschillende richtingen buigen. Deze ongewenste effecten zijn vaak het gevolg van een verkeerd uitgevoerde procedure. Het zijn niet de natuurlijke gevolgen van de behandeling. Ongelijkmatig gekrulde wimpers is een ander ongewenst effect – ja, in plaats van een mooie krul over de hele wimperlengte, blijf je zitten met opgerolde wimpereinden.

Wimper perm – prijzen

De prijs verschilt afhankelijk van verschillende factoren zoals de stad waar de salon zich bevindt of het aanzien ervan. Maar over het algemeen zijn de prijzen niet extreem duur. Het wordt vaak gedaan in combinatie met een wimperkleuring, zodat de kosten stijgen, maar het is nog steeds een budget behandeling.