Je perfecte mascara – siliconen borstel versus nylon borstel?

Mascara’s kunnen worden onderverdeeld in mascara’s die de wimpers verlengen, krullen of verdikken en mascara’s die het allemaal tegelijk doen. Er is ook een duidelijke verdeling in mascara’s met siliconen- en nylonborstels. Welke zijn beter?

Het type applicator is van groot belang als het gaat om mascara. Het is de borstel – en ook de formule – dat bepaald wat een goede mascara is. Als het borsteltje goed is ontworpen, is de kans groter dat de wimpers nauwkeuriger gecoat, goed gescheiden en geaccentueerd worden. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de mascara ze aan elkaar zal plakken of zal vlekken.

Soorten mascaraborsteltjes

Ze kunnen worden gegroepeerd op basis van hun vorm.

Eenvoudige borstels zijn de meest voorkomende, omdat ze voor bijna voor iedereen geschikt zijn. De dikkere versie is bedoeld voor mensen met langere wimpers die meer volume verwachten. Vaker hebben de applicators borstelharen van verschillende lengte, zodat ze elke wimper kunnen bereiken, zelfs in de hoeken. Het stokje kan ook gebogen zijn, de vorm hebben van een bal of een kam om zich beter aan te passen aan de lijn van de wimpers.

Een andere belangrijke factor is het materiaal waarvan de penselen zijn gemaakt. In dit geval zijn er minder mogelijkheden.

borstels met nylonharen

Enige tijd geleden waren ze erg populair, vooral omdat de borstels met de nylon haren de enige op de markt waren. Dit is een klassieke keuze die veel vrouwen nog steeds besluiten te maken. Het is goed om te onthouden dat nylon borstels minder hygiĆ«nisch zijn – ze zijn moeilijker te wassen en verzamelen snel vuil, stof en gedroogde formule. Na verloop van tijd leidt het tot klonters. Een ander nadeel is dat ze bij veelvuldig gebruik vervormen.

siliconenborstels

Moderne mascara’s zijn meestal voorzien van siliconenborstels, omdat dit veel hygiĆ«nischer materiaal is. Dit is een uitstekende oplossing voor mensen met een allergie die niet van niet-hypoallergeen nylon houden. De siliconenborstels zijn ook veel flexibeler, beter bestand tegen vervorming en passen zich beter aan de natuurlijke vorm van de wimpers aan.

Welke mascara te kiezen?

De meest voorkomende supporter van de traditionele borstelharen blijven de supporter totdat ze het siliconeborsteltje voor de eerste keer uitproberen. Dan blijkt dat make-up gemakkelijk en snel kan worden aangebracht en dat het borsteltje zelf zachter is voor de ogen. In het algemeen is het goed om beide oplossingen te testen en zelf te zien.