Make-up DON’Ts. Waarom je mascara je wimpers niet bedekt zoals de fabrikant je beloofd heeft?
Het komt voor dat we een fortuin uitgeven aan de beste kwaliteit mascara en dat we teleurgesteld zijn over de effecten die het oplevert. Is dan dan de schuld van het product? Niet altijd. Kijk of je de volgende fouten maakt bij het opdoen van je oogmake-up.
Te veel lagen
De gedachte dat je door het aanbrengen van een paar laagjes mascara de wimpers meer versterkt en volumineuzer maakt, is onjuist. Als een bepaalde mascara na maximaal 2 à 3 lagen niet het gewenste effect oplevert, betekent dit dat…. het een slechte mascara is. Het aanbrengen van nieuwe lagen natte en stevige mascara op de wimpers is een goede manier om ze klonterig te maken.
Vuile borstel
Heb je je mascaraborstel ooit gewassen? Zo niet, dan is dat slecht, heel erg slecht. Helaas beseffen maar weinig vrouwen dat het gebruik van een vuil borsteltje een snelle manier is om klonters en ongelijk gecoate wimpers te krijgen. Elke keer als we een mascara gebruiken en de zwarte cosmetica op de borstel doen, verzamelt het borsteltje vuil. Na verloop van tijd droogt het uit en verslechtert de kwaliteit van de applicator.
De mascara “oppompen”
Het is bewezen dat we over het algemeen niet weten hoe we voor mascara moeten zorgen om de eigenschappen zo lang mogelijk te behouden. Tijdens het verzamelen van het product drukken we lucht in de tube, en dit stimuleert de mascara om sneller uit te drogen. Hoe kan dat? Door de applicator op en neer te bewegen denken we dat we meer mascara op het borsteltje krijgen. In de praktijk maakt deze gewoonte onze maraca minder effectief.
Gebrek aan subtiliteit
Ben je het er ook mee eens dat hoe sterker je een mascara applicator op je wimpers drukt, hoe beter je het effect krijgt? Verrassend genoeg is dat niet waar. Een beter effect krijg je door het borsteltje heel voorzichtig langs de wimpers te vegen. Te enthousiast mascara opdoen en op het borsteltje drukken om de wimpers te beschermen kan leiden tot het uitvallen van de wimpers, klonterige wimpers en irritatie van de ogen. Ook is dit de snelste manier om mascaravlekken op de oogleden te krijgen. Kortom, dit is niet hoe het aanbrengen van perfecte make-up eruit zou moeten zien.
Oude mascara
Het gebrek aan bevredigende effecten kan ook komen door het gebruik van een oude mascara. Hoe weten we dat een mascara oud is? In de meeste gevallen gaat de versheid van dergelijke producten 3-4 maanden mee. Helaas vervangen we zelden mascara’s door nieuwe omdat we denken dat dergelijke cosmetische producten niet verlopen. In een mascarabuisje verzamelen zich echter bacteriën en onzuiverheden die niet alleen de eigenschappen van de mascara beïnvloeden, maar ook roodheid, irritatie en in extreme situaties ook conjunctivitis kunnen veroorzaken.
Geen make-up basis
De toepassing van een mascara primer is niet alleen het idee van de producenten, die meer cosmetica willen verkopen. Primers helpen het potentieel van mascara te maximaliseren. Het is de moeite waard om een laag van een mascara primer aan te brengen om de wimpers uit te breiden en dikker te maken. Beschermende mascara primer beschermt de wimpers tegen alle mogelijke factoren die ze kunnen beschadigen.
Beschadigde wimpers
De verzorging van de wimpers moet worden beschouwd als het eerste punt van make-up. Het gebruik van wimpersera, het volgen van een uitgebalanceerde voeding en het op een zachte manier verwijderen van make-up zorgt voor een langdurig effect. Dit geldt ook voor make-up, omdat gezonde, elastische en sterke wimpers gemakkelijker met een mascara omhuld kunnen worden. Zijn ze lang en vallen ze niet te lang uit, dan zien ze er na het aanbrengen van een mascara veel beter uit.