MAC Bold & Bad Lash

2-in1 Mascara

Het is een van de weinige mascara’s die tijdens de New York Fashion Week worden gepresenteerd. Geen wonder dat na deze première veel vrouwen het wilden kopen. Het is omdat MAC Bold & Bad Lash een 2-in1 mascara is, ontworpen om het bedekken van onderste wimpers te vergemakkelijken. Meestal worden de formules van cosmetica verdubbeld, en in dit geval hebben we ook twee borstels, eentje voor je onderste wimpers zodat je geen zorgen hoeft te maken over vlekken.

  • Borstel – het idee om twee borstels van totaal verschillende afmetingen te gebruiken, betekent meestal dat het product van twee kanten kan worden geopend en dat er dus niet veel van het product in de verpakking. Hier is de kleinere en nauwkeurigere borstel verborgen in de grotere. Dit is een heel goed idee, maar de borstels zelf zijn gemaakt van nylon, dat binnenkort helemaal verdwijnt. Als het siliconen waren dan was het een stuk beter geweest.
  • Formule – twee borstels betekent ook twee verschillende formules. Bold & Bad Lash mascara is een combinatie van een aantal pigmenten en verschillende wassen. De formule voor de bovenste wimpers bevat macadamia-olie, groene thee extract en glycerine, terwijl in de tweede formule olijfolie en paraffine zitten. Het is moeilijk te zeggen waarom de fabrikant vond dat de bovenste en onderste wimpers andere verzorging nodig hadden.

Hoe werkt het?

De Bold & Bad Lash mascara benadrukt op indrukwekkende wijze de wimpers en verlengt en verdonkert ze tegelijkertijd. Het is niet zwaar of plakkerig, zodat de wimpers niet overbelast of klonterig worden. Liefhebbers van neutrale en delicate make-up zullen tevreden zijn met hoe de mascara op de wimpers komt. De wimpers worden er niet dikker van en er wordt ook niet meer volume toegevoegd, ongeacht de hoeveelheid mascara je opdoet. Ook is het niet zo efficiënt en raakt het snel op, wat nogal een verrassing is gezien de prijs.

In een notendop:

  • Het is de eerste mascara met de kleinere borstel verborgen in de grotere.
  • Twee afzonderlijke formules voor de boven- en onderwimpers, wat misschien onlogisch lijkt.
  • Het heeft verlengende en definiërende eigenschappen, maar zonder een spectaculaire dichtheid.
  • Het geeft een natuurlijk effect zonder de wimpers vast te laten plakken, wat ten koste gaat van een snelle droging van de mascara.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *